Vinkort​

Mousserende vine​

Perle d’Aurore, Crémant Rosé, Louis Bouillot, Bourgogne Frankrig
pr. fl. kr. 369,-

Perle d'Aurore har en flot pink roséfarve og en god mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er meget umiddelbar med delikate toner af rød frugt – hindbær, kirsebær og ribs. I smagen har vinen en god tørhed og en meget appetitgivende frisked – igen med nuancer af røde bær. Den slutter med lækre toner af syltede frugter.

Bouzy Brut Réserve , Jean Vesselle, Champagne Frankrig
pr. fl. kr. 589,-

Brut Réserve er en kraftig champagne med meget åbne frugtrige aromaer i duften. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som på trods af vinens styrke efterlader et indtryk af frugtrighed, blødhed og finesse samt en meget charmerende honningagtig finish.

Zibibbo Rosa, Brown Brothers, Victoria Australien
pr. fl. kr. 325,-

Zibibbo er en halvtør, perlende vin. Dens flotte pink farve gør den allerede festlig i glasset. I duften og smagen finder man toner af jordbær, vandmelon, blommer, ferskner og abrikoser

Cava Semi Seco, Mont Michel, Penedés Spanien
pr. fl. kr. 289,-

Cava Semi Seco har en flot, lysegul farve med en god ”mousse”, som bliver ved i glasset. I duften byder den på sødmefulde frugtnuancer men også god friskhed. Smagen er sprød og delikat med en god balance mellem sødme og syre.

Husets vine

Cottage Garden Chardonnay, South Eastern Australia
pr. fl. Kr 208,-/pr. glas kr. 50,-

Denne Chardonnay har druens klassiske nuancer i duften, med toner af hvide ferskner, pære og lime. I smagen er vinen meget frisk og liflig, med citrustoner først, men den udvikler hurtigt en god fedme og fylde, som helt klart er blevet forstærket af opholdet på træfade.

Cabernet Sauvignon/Shiraz
pr. fl. Kr 208,-/pr. glas kr. 55,-

Denne rødvin er sammensat af lige dele Shiraz og Cabernet Sauvignon. Druen Shiraz giver en dyb, mørk, rubinrød farve i vinen og umiddelbare, frugtrige nuancer af modne kirsebær, blommer og peber i duft og smag. Cabernet giver til gengæld mere tørhed og struktur, med toner af solbær og chokolade. I eftersmagen finder man en god frugtkoncentration med krydrede toner og en tannin, som samtidigt varsler om et godt modningspotentiale.

Udvalgte vine vi tilbyder i 1/2 flasker

Kuentz-Bas, Pinot Blanc Tradition, Alsace Frankrig
pr. 1/2 fl. Kr.179,-

Pinot Blanc fra Kuentz-Bas har en god harmoni mellem friskhed, styrke og sødme. Vinen har en skøn, moden frugtkarakter og en fin fylde.

Chardonnay Unwooded, Viña Echeverria, Curicó Valley Chilepr. 1/2 fl. kr.169,-

Unwooded Chardonnay har en flot, gylden farve. Duften er meget frisk og ren med nuancer af grape, melon og eksotiske frugter. Smagen er sprød, med god struktur og toner af krydderurter og citrusfrugter. I eftersmagen er vinen mineralsk og frisk, med god balance mellem tørhed og frugtsødme.

Côtes de Thongue Rosé, Domaine Montrose, Languedoc Frankrig
pr. 1/2 fl. kr.179,-

Sammensætningen af druesorterne Grenache og Syrah, som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Franc-druer, som giver koncentration og rygrad. Vinen har en flot, brillant, sund, rødlig farve, og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk, med god balance mellem frugtsødme og friskhed og dejlige, friske, eksotiske krydderier i eftersmagen.

Bardolino Classico, Cantine Lenotti, Veneto Italienpr. 1/2 fl. kr.175,-

Duften er meget umiddelbar og frugtrig. Smagen er ligeledes meget åben og behagelig med delikate og milde toner og samtidig en fasthed, som gør den meget harmonisk.

Carmenere Classic, Viña Echeverria, Curicó Valley Chile
pr. 1/2 fl. kr.169,-

Carmenere Classic har en dyb, mørkerød, blank farve med lilla skær. Duften er meget kompleks, med sødmefulde nuancer af modne kirsebær og hindbær. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, med krydrede toner af sort peber og engelsk lakrids i eftersmagen. Det er en meget harmonisk og charmerende vin.

Les Cranilles, Vins de Vienne, Côtes du Rhône Frankrig
pr. 1/2 fl. kr.189,-

Vinen har det nordlige Rhônes klassiske struktur og maskulinitet. Den er stadig en smule lukket i sin ungdom, men vinens umiddelbare frugtnuancer gør den allerede meget charmerende. Den udvikler en blødere og mere harmonisk stil i løbet af få måneder.

Hvidvine 1/1 flasker

Hubert Beck, Riesling, Alsace Frankrig
pr. fl. kr.289 ,-

Riesling fra Hubert Beck har en fin og delikat bouquet samt en tør og fyldig smag, Flot karakter og finesse.

Hubert Beck, Pinot Gris, Alsace Frankrig
pr. fl. kr.289,-

I duften byder vinen på sødmefulde, eksotiske og krydrede toner, med nuancer af pære og mandler. I smagen er vinen halvtør og slutter med en god friskhed, som giver alt i alt en god harmoni.

Chablis ”ØKO”, Hervé Azo, Chardonnay, Bourgogne Frankrig
pr. fl. kr.439,-

Azos Chablis er kendt for sin ekstremt mineralske og sprøde karakter, som gør den fantastisk velegnet til gastronomien. Farven er lysegul med grønligt skær. I duften finder man toner af bregner, lind og friske, mineralske toner. Smagen er dejlig ren og sprød, med toner af flint, blandet med lime og passionsfrugt. Vinen slutter med en god afrundet tannin, og med en charme og friskhed som gør den meget appetitgivende.

Colle Dei Tigle, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr. 268,-

Lavet af hvidvinsdruerne Cortese og Garganega og dyrket på en 300 m høj skråning, som engang var dækket med lindetræer (tigli på italiensk). En meget delikat, forfriskende tør vin med en lækker frugtsødme og nuancer af ferskner, æbler og vilde blomster.

Konrad, Sauvignon Blanc, økologisk, Marlborough, New Zealand pr. fl. kr. 349,-

Druerne kommer udelukkende fra Konrads vinmarker i Waihopai Valley, som er nu certificeret økologisk. En del af vinen er gæret på ståltanke, mens resten gæres på nye franske egetræsfade. For at bevare vinen så frisk som muligt er den aftappet blot 3 måneder efter endt gæring. Man finder klassiske nuancer af frisk hyldeblomst, men også mere eksotiske toner af grape og litci

Twin Oaks, Robert Mondavi, Chardonnay, Californien USA
pr. fl. kr. 239,-

I duften byder Chardonnay Twin Oaks på toner af pærer, ferskner og hvide blomster. Smagen er meget aromatisk med eksotiske toner af vanille, æbler og modne druer. Vinen har en god fedme i eftersmagen.

Grüner Veltliner, ”Stein”, Kamtal DAC, økologisk, Weingut Hurtschitsch, Østrig pr. fl. kr. 349,-

Grüner Veltliner ”Stein er først en smule lukket i duften, men en dyb, intens karakter udvikler sig hurtigt i glasset. Vinen er rank, meget ren i stilen, en smule mineralsk, og den har en meget god struktur. Druesorternes klassiske toner af lindeblomst og grønne blade kommer fint frem i smagen, som slutter med lidt æteriske og krydrede nuancer

Chenic blanc, Brown Brothers Explorer, Australien pr. fl. kr. 269,-

Druerne til vinen er hentet i de for hvidvinsdruer varme områder omkring Milawa og på marken Mystic Park, men grundet tidlig høst har Brown Brothers formået at bevare en bemærkelsesværdig friskhed kombineret med den eksotiske frugt, som må forventes i et varmt klima. Stor fylde, en saftrig og frisk frugtsmag samt en god lang eftersmag.

Rosévin

Chiaretto Bardolino, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr.269,-

Det er en meget spændende og kompleks rosé, man her har med at gøre. Farven er klassisk rosé med et meget brillant rødligt skær. I duften finder man nuancer af friskplukkede ferskner og blommer, og i smagen har vinen en sart friskhed og en finesse, som harmonerer meget fint med druernes krydrede og frugtrige toner. Chiaretto slutter meget rent og sprødt.

Côtes de Thongue Rosé, Domaine Montrose, Languedoc Frankrig
pr. fl. kr.289,-

Sammensætningen af druesorterne Grenache og Syrah, som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Franc-druer, som giver koncentration og rygrad. Vinen har en flot, brillant, sund, rødlig farve, og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk, med god balance mellem frugtsødme og friskhed og dejlige, friske, eksotiske krydderier i eftersmagen.

Røde vine

Les Cranilles, Vins de Vienne, Côtes du Rhône Frankrigpr. fl. kr.289,-

Vinen har det nordlige Rhônes klassiske struktur og maskulinitet. Den er stadig en smule lukket i sin ungdom, men vinens umiddelbare frugtnuancer gør den allerede meget charmerende. Den udvikler en blødere og mere harmonisk stil i løbet af få måneder.

Chateau Rahoul, Graves, Bordeaux Frankrigpr. fl. kr. 539,-

Farven er dyb, rubinrød. Overvægten af Merlot giver frugtige, umiddelbare aromaer af mørke kirsebær og en meget forfriskende mineralitet, mens Cabernet Sauvignon tilfører diskrete nuancer af brombær og solbær og en fast struktur, allerede i duften. I munden er vinen meget kompleks og flot afrundet, med en meget fint integreret trækarakter.

Bardolino Classico, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr.259,-

Duften er meget umiddelbar og frugtrig. Smagen er ligeledes meget åben og behagelig med delikate og milde toner og samtidig en fasthed, som gør den meget harmonisk

Costa Regale Ripasso, Cantine Lenotti, Veneto Italienpr. fl. kr. 325,-

De anvendte druer er Corvina, Rondinella og Molinara. Her finder man både toner af kirsebær,brombær, kaffe, chokolade, hasselnød, pomerans og syltede frugter, men også delikate og frisketoner, som mere går mod det grønne.

Massimo, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr. 398,-

Den har Venetos klassiske kirsebærnæse, en flot aroma af vanilie fra fadlagringen samt et touch af tørrede frugter. Smagen er intens, og vinen byder både på en Amarones kraft og dybde samt en Bardolinos friskhed og frugt. Sangiovese druen er integreret i det klassiske Valpolicella Blend.

Colle Forte, Cantine Lenotti, Veneto Italienpr. fl. kr.259,-

En usædvanligt spændende vin med masser af farve og fedme i glasset og en krydret, lidt mørk og kompleks duft. Druerne er de moderne Toscanske Merlot og Sangiovese. I smagen byder vinen på en meget charmerende harmoni mellem styrke, krydderier og en velouragtig blødhed.

Pinot Nero, Veneto Rosso IGT, Gianni Tessari, Veneto, Italien pr. fl. kr. 285,-

En meget aromatisk, sprød og præcis Pinot Nero i både duft og smag. Den har druens klassiske, intense toner af røde frugter som kirsebær, hindbær og granatæble, men også en elegance og en mineralitet, som gør den meget anvendelig til gastronomien.

Ancient Vines, Cline Cellars, Zinfandel, Californien USApr. fl. kr. 398,-

I Ancient Vines Zinfandel finder man nuancer af solbær, hvid peber, krydderier, kaffe og chokolade. De optimalmodne druer giver vinen en utrolig koncentration i munden. Opholdet på nye og brugte fade giver et flot modspil til frugtsødmen og giver vinen god harmoni.

Carmenere Classic, Viña Echeverria, Curicó Valley Chilepr. fl. kr.269,-

Carmenère Classic har en dyb, mørkerød, blank farve med lilla skær. Duften er meget kompleks, med sødmefulde nuancer af modne kirsebær og hindbær. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, med krydrede toner af sort peber og engelsk lakrids i eftersmagen. Det er en meget harmonisk og charmerende vin.

Trentham Estate, Shiraz, South Eastern Australiapr. fl. kr.298,-

Vinen har en dyb, rubinrød farve. I duften er der masser af sorte kirsebær, brombær og chokolade. Smagen er også domineret at mørke bær og frugter og et krydret præg med ikke mindst hvid peber samt et indslag af kaffe. Eftersmagen er behagelig, balanceret og lang, og man mærker det subtile fadpræg.

Dessert vine

Uvello Dolce Moscato, Piemonte Italien pr. glas kr. 49,-

En let perlende vin lavet på Moscato-druen. Druerne kommer fra over 20 år gamle vinstokke i dalen mellem floderne Tanaro og Bormida i Piemonte. Smagen elegant, med sødme og aroma af Muscat.

Fiorelli Dolce Brachetto, Toso, Piemonte Italien​pr. gl. kr.55,-

Brachetto har en flot rosafarve. I duften finder man nuancer af roser, blåbær og andre små skovbær. I smagen er vinen sødmefuld men med god friskhed.

Eva Cream Oloroso Sherry, Bodegas Barbadilo, Jéréz Spanienpr.gl. kr.55,-

En meget ren, sød sherry af typen Oloroso Cream sammensat af ældre Amontillado- og Pedro-Ximénez-vine som er lagrede i flere år. 

Grand Terroirs Sauternes, Dourthe, Bordeaux Frankrig
pr. gl. kr.85,-

Denne Sauternes har en flot og langvarig bouquet med noter af glaserede frugter, honning & Acacia blomster. Semillon bringer sødme & fylde, mens Sauvignon Blanc bringer modspild og struktur.

Porto Ruby, Ramos Pinto, Duoro Portugalpr. gl. kr.65,-

Porto Ruby er en helstøbt og meget “frugtrig” ung portvin, som kun er modnet i tre år i klassiske store fade af egetræ kaldt ”balseiros”. Vinen har derfor i sin ungdom stadig druernes umiddelbare aromaer og frugtkarakterer. Den har den klassiske, mørke, rubinrøde farve for en Ruby. Vinen har en god fylde og en meget harmonisk karakter med charmerende nuancer af kirsebær, hindbær og blommer.

Kontakt

Firmainformation

​Hotel Skibelund Krat 

Skibelund Krat 4
​6600 Vejen

Kontakt os

Tlf.: 75 36 07 21

E-mail: hotel@skibelundkrat.dk
CVR: 33635567
skibelundkrat.dk

Åbningstider

Køkken:
Kl. 11:30-21:00. Alle dage

Reception:
Kl. 6:30-21:00. Mandag-fredag
Kl. 7:00-21:00. Lørdag og søndag

Hotel Skibelund Krat
Skibelund Krat 4
6600 Vejen
Tlf.: 75 36 07 21

CVR: 33635567
hotel@skibelundkrat.dk