Vinkort​

Mousserende vine​

Perle d’Aurore, Crémant Rosé, Louis Bouillot, Bourgogne Frankrig
pr. fl. kr. 399,-

Perle d'Aurore har en flot pink roséfarve og en god mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er meget umiddelbar med delikate toner af rød frugt – hindbær, kirsebær og ribs. I smagen har vinen en god tørhed og en meget appetitgivende frisked – igen med nuancer af røde bær. Den slutter med lækre toner af syltede frugter.

Bouzy Brut Réserve , Jean Vesselle, Champagne Frankrig
pr. fl. kr. 589,-

Brut Réserve er en kraftig champagne med meget åbne frugtrige aromaer i duften. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som på trods af vinens styrke efterlader et indtryk af frugtrighed, blødhed og finesse samt en meget charmerende honningagtig finish.

Zibibbo Rosa, Brown Brothers, Victoria Australien
pr. fl. kr. 355,-

Zibibbo er en halvtør, perlende vin. Dens flotte pink farve gør den allerede festlig i glasset. I duften og smagen finder man toner af jordbær, vandmelon, blommer, ferskner og abrikoser

​Vega Medien Cava Semi Seco, Union Vinicola del Este, Requena, Spanien pr. fl. kr. 295,-

Cava’en Semi Seco (halvtør) har en lysgylden farve med grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er umiddelbar og eksotisk med nuancer af grape, passionsfrugter, mangoer og ferskner, men også en smule honning og markblomster. Smagen er dog frisk og elegant på trods af sødmen (38 g. restsukker).

Husets vine

Cottage Garden Chardonnay, South Eastern Australia
pr. fl. Kr 225,-/pr. glas kr. 55,-

Denne Chardonnay har druens klassiske nuancer i duften, med toner af hvide ferskner, pære og lime. I smagen er vinen meget frisk og liflig, med citrustoner først, men den udvikler hurtigt en god fedme og fylde, som helt klart er blevet forstærket af opholdet på træfade.

Cabernet Sauvignon/Shiraz
pr. fl. Kr 225,-/pr. glas kr. 60,-

Denne rødvin er sammensat af lige dele Shiraz og Cabernet Sauvignon. Druen Shiraz giver en dyb, mørk, rubinrød farve i vinen og umiddelbare, frugtrige nuancer af modne kirsebær, blommer og peber i duft og smag. Cabernet giver til gengæld mere tørhed og struktur, med toner af solbær og chokolade. I eftersmagen finder man en god frugtkoncentration med krydrede toner og en tannin, som samtidigt varsler om et godt modningspotentiale.

Udvalgte vine vi tilbyder i 1/2 flasker

Kuentz-Bas, Pinot Blanc Tradition, Alsace Frankrig
pr. 1/2 fl. Kr.189,-

Pinot Blanc fra Kuentz-Bas har en god harmoni mellem friskhed, styrke og sødme. Vinen har en skøn, moden frugtkarakter og en fin fylde.

Chardonnay Unwooded, Viña Echeverria, Curicó Valley Chile
​pr. 1/2 fl. kr.175,-

Unwooded Chardonnay har en flot, gylden farve. Duften er meget frisk og ren med nuancer af grape, melon og eksotiske frugter. Smagen er sprød, med god struktur og toner af krydderurter og citrusfrugter. I eftersmagen er vinen mineralsk og frisk, med god balance mellem tørhed og frugtsødme.

Côtes de Thongue Rosé, Domaine Montrose, Languedoc Frankrig
pr. 1/2 fl. kr.189,-

Sammensætningen af druesorterne Grenache og Syrah, som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Franc-druer, som giver koncentration og rygrad. Vinen har en flot, brillant, sund, rødlig farve, og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk, med god balance mellem frugtsødme og friskhed og dejlige, friske, eksotiske krydderier i eftersmagen.

Bardolino Classico, Cantine Lenotti, Veneto Italien
​pr. 1/2 fl. kr.189,-

Duften er meget umiddelbar og frugtrig. Smagen er ligeledes meget åben og behagelig med delikate og milde toner og samtidig en fasthed, som gør den meget harmonisk.

Carmenere Classic, Viña Echeverria, Curicó Valley Chile
pr. 1/2 fl. kr.175,-

Carmenere Classic har en dyb, mørkerød, blank farve med lilla skær. Duften er meget kompleks, med sødmefulde nuancer af modne kirsebær og hindbær. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, med krydrede toner af sort peber og engelsk lakrids i eftersmagen. Det er en meget harmonisk og charmerende vin.

Hvidvine 1/1 flasker

Hubert Beck, Riesling, Alsace Frankrig
pr. fl. kr.289 ,-

Riesling fra Hubert Beck har en fin og delikat bouquet samt en tør og fyldig smag, Flot karakter og finesse.

Hubert Beck, Pinot Gris, Alsace Frankrig
pr. fl. kr.289,-

I duften byder vinen på sødmefulde, eksotiske og krydrede toner, med nuancer af pære og mandler. I smagen er vinen halvtør og slutter med en god friskhed, som giver alt i alt en god harmoni.

​Petit Chablis, Domaine Laroche, Frankrig
​pr. fl. kr. 525,-

Her finder man delikate toner af mynte, hvide, vilde blomster, citrusfrugter og en smule hvide ferskner. I smagen er den tør, liflig og meget appetitgivende, med lækre, sprøde toner af litchi og ananaskirsebær.

Colle Dei Tigle, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr. 278,-

Lavet af hvidvinsdruerne Cortese og Garganega og dyrket på en 300 m høj skråning, som engang var dækket med lindetræer (tigli på italiensk). En meget delikat, forfriskende tør vin med en lækker frugtsødme og nuancer af ferskner, æbler og vilde blomster.

Konrad, Sauvignon Blanc, økologisk, Marlborough, New Zealand
​pr. fl. kr. 349,-

Druerne kommer udelukkende fra Konrads vinmarker i Waihopai Valley, som er nu certificeret økologisk. En del af vinen er gæret på ståltanke, mens resten gæres på nye franske egetræsfade. For at bevare vinen så frisk som muligt er den aftappet blot 3 måneder efter endt gæring. Man finder klassiske nuancer af frisk hyldeblomst, men også mere eksotiske toner af grape og litci

Two Vines Oaked Chardonnay, Washington State, Columbia Crest, USA pr. fl. kr. 325,-

Two Vines Oaked Chardonnay er lavet af Chardonnay-druer (89%) samt bl.a. Riesling, Pinot Gris og Sauvignon Blanc, som hovedsageligt er hentet i Yakima AVA og Horse Heaven Hills AVA – begge en del af Columbia Valley. Det er en meget harmonisk, tør og liflig hvidvin med en god mineralitet og en meget appetitgivende finish. Opholdet på træfade for en del af vinen har tilført mere velour og fylde.

Grüner Veltliner, ”Stein”, Kamtal DAC, økologisk, Weingut Hurtschitsch, Østrig pr. fl. kr. 349,-

Grüner Veltliner ”Stein er først en smule lukket i duften, men en dyb, intens karakter udvikler sig hurtigt i glasset. Vinen er rank, meget ren i stilen, en smule mineralsk, og den har en meget god struktur. Druesorternes klassiske toner af lindeblomst og grønne blade kommer fint frem i smagen, som slutter med lidt æteriske og krydrede nuancer

Chenic blanc, Brown Brothers Explorer, Australien pr. fl. kr. 279,-

Druerne til vinen er hentet i de for hvidvinsdruer varme områder omkring Milawa og på marken Mystic Park, men grundet tidlig høst har Brown Brothers formået at bevare en bemærkelsesværdig friskhed kombineret med den eksotiske frugt, som må forventes i et varmt klima. Stor fylde, en saftrig og frisk frugtsmag samt en god lang eftersmag.

Rosévin

Chiaretto Bardolino, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr.298,-

Det er en meget spændende og kompleks rosé, man her har med at gøre. Farven er klassisk rosé med et meget brillant rødligt skær. I duften finder man nuancer af friskplukkede ferskner og blommer, og i smagen har vinen en sart friskhed og en finesse, som harmonerer meget fint med druernes krydrede og frugtrige toner. Chiaretto slutter meget rent og sprødt.

Côtes de Thongue Rosé, Domaine Montrose, Languedoc Frankrig
pr. fl. kr.315,-

Sammensætningen af druesorterne Grenache og Syrah, som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Franc-druer, som giver koncentration og rygrad. Vinen har en flot, brillant, sund, rødlig farve, og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk, med god balance mellem frugtsødme og friskhed og dejlige, friske, eksotiske krydderier i eftersmagen.

Røde vine

​Côtes-du-Rhône Rouge, Parallèle 45, Domaines Paul Jaboulet Aîné, Frankrig
​pr. fl. kr. 289,-

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale.

Chateau Rahoul, Graves, Bordeaux Frankrig
​pr. fl. kr. 575,-

Farven er dyb, rubinrød. Overvægten af Merlot giver frugtige, umiddelbare aromaer af mørke kirsebær og en meget forfriskende mineralitet, mens Cabernet Sauvignon tilfører diskrete nuancer af brombær og solbær og en fast struktur, allerede i duften. I munden er vinen meget kompleks og flot afrundet, med en meget fint integreret trækarakter.

Bardolino Classico, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr.279,-

Duften er meget umiddelbar og frugtrig. Smagen er ligeledes meget åben og behagelig med delikate og milde toner og samtidig en fasthed, som gør den meget harmonisk

Costa Regale Ripasso, Cantine Lenotti, Veneto Italien
​pr. fl. kr. 365,-

De anvendte druer er Corvina, Rondinella og Molinara. Her finder man både toner af kirsebær,brombær, kaffe, chokolade, hasselnød, pomerans og syltede frugter, men også delikate og frisketoner, som mere går mod det grønne.

Massimo, Cantine Lenotti, Veneto Italien
pr. fl. kr. 425,-

Den har Venetos klassiske kirsebærnæse, en flot aroma af vanilie fra fadlagringen samt et touch af tørrede frugter. Smagen er intens, og vinen byder både på en Amarones kraft og dybde samt en Bardolinos friskhed og frugt. Sangiovese druen er integreret i det klassiske Valpolicella Blend.

Colle Forte, Cantine Lenotti, Veneto Italien
​pr. fl. kr.259,-

En usædvanligt spændende vin med masser af farve og fedme i glasset og en krydret, lidt mørk og kompleks duft. Druerne er de moderne Toscanske Merlot og Sangiovese. I smagen byder vinen på en meget charmerende harmoni mellem styrke, krydderier og en velouragtig blødhed.

Pinot Nero, Veneto Rosso IGT, Gianni Tessari, Veneto, Italien
​pr. fl. kr. 285,-

En meget aromatisk, sprød og præcis Pinot Nero i både duft og smag. Den har druens klassiske, intense toner af røde frugter som kirsebær, hindbær og granatæble, men også en elegance og en mineralitet, som gør den meget anvendelig til gastronomien.

Ancient Vines, Cline Cellars, Zinfandel, Californien USA
​pr. fl. kr. 398,-

I Ancient Vines Zinfandel finder man nuancer af solbær, hvid peber, krydderier, kaffe og chokolade. De optimalmodne druer giver vinen en utrolig koncentration i munden. Opholdet på nye og brugte fade giver et flot modspil til frugtsødmen og giver vinen god harmoni.

Carmenere Classic, Viña Echeverria, Curicó Valley Chile
​pr. fl. kr.279,-

Carmenère Classic har en dyb, mørkerød, blank farve med lilla skær. Duften er meget kompleks, med sødmefulde nuancer af modne kirsebær og hindbær. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, med krydrede toner af sort peber og engelsk lakrids i eftersmagen. Det er en meget harmonisk og charmerende vin

Dessert vine

Uvello Dolce Moscato, Piemonte Italien pr. glas kr. 49,-

En let perlende vin lavet på Moscato-druen. Druerne kommer fra over 20 år gamle vinstokke i dalen mellem floderne Tanaro og Bormida i Piemonte. Smagen elegant, med sødme og aroma af Muscat.

Eva Cream Oloroso Sherry, Bodegas Barbadilo, Jéréz Spanien

​pr.gl. kr.55,-

En meget ren, sød sherry af typen Oloroso Cream sammensat af ældre Amontillado- og Pedro-Ximénez-vine som er lagrede i flere år.

Grand Terroirs Sauternes, Dourthe, Bordeaux Frankrig
pr. gl. kr.85,-

Denne Sauternes har en flot og langvarig bouquet med noter af glaserede frugter, honning & Acacia blomster. Semillon bringer sødme & fylde, mens Sauvignon Blanc bringer modspild og struktur.

Porto Ruby, Ramos Pinto, Duoro Portugal pr. gl. kr.65,-

Porto Ruby er en helstøbt og meget “frugtrig” ung portvin, som kun er modnet i tre år i klassiske store fade af egetræ kaldt ”balseiros”. Vinen har derfor i sin ungdom stadig druernes umiddelbare aromaer og frugtkarakterer. Den har den klassiske, mørke, rubinrøde farve for en Ruby. Vinen har en god fylde og en meget harmonisk karakter med charmerende nuancer af kirsebær, hindbær og blommer.

Kontakt 

Firmainformation

​Hotel Skibelund Krat 

Skibelund Krat 4
​6600 Vejen

Kontakt os

Tlf.: 75 36 07 21

E-mail: hotel@skibelundkrat.dk
CVR: 33635567
skibelundkrat.dk

Åbningstider

Køkken:
Kl. 11:30-21:00. Alle dage

Reception:
Kl. 6:30-21:00. Mandag-fredag
Kl. 7:00-21:00. Lørdag og søndag​

Hotel Skibelund Krat
Skibelund Krat 4
6600 Vejen
Tlf.: 75 36 07 21

CVR: 33635567
hotel@skibelundkrat.dk